Zo verschillend als mensen zijn, zo verschillend zouden ook voedingsadviezen moeten zijn. Het valt zelfs niet mee om voor één enkel persoon een ideaal voedingsadvies samen te stellen. Voedselintoleranties, verschillende energiebehoefte, erfelijke aanleg, tal van zaken beïnvloeden wat in een individueel geval gezond is. Daarom is de persoonlijke zoektocht ook zo belangrijk, wat voor de één werkt wil niet zeggen dat dit ook voor de ander zou kunnen werken. Mijn dochter was diëtiste en kwam dit regelmatig tegen in haar werk, net als motivatie en kennis van wat gezond koken inhoud en waar je op kunt letten als je boodschappen doet?

Lees meer..

Mindfulness kan veel betekenen voor de bewustwording in je dagelijks leven. Je vermindert hiermee stress, je leert dingen loslaten, anders met problemen omgaan en je wordt bewust van je lijf en emoties. Daarmee leef je meer ontspannen, met aandacht én ervaar je meer geluk.

Lees meer..

Wat is bewegen voor jou, wat is de motivatie om te bewegen? We weten allemaal dat voldoende bewegen belangrijk is maar waarom is bewegen zo belangrijk? Bewegen heeft een positieve bijdrage als het om gezondheid gaat. Voor iedereen is het weer anders als het om motivatie gaat om te gaan bewegen.

Lees meer..